ploatie

Squla: word je kind er echt slimmer van?

Squla is de marktleider op het gebied van online leren voor kinderen. Squla helpt leerlingen in heel Nederland om meer uit zichzelf te halen. Het bedrijf probeert dit het hele jaar door te doen onafhankelijk van schoolvakanties.

Leren leuk maken

Squla probeert leuk te maken maar ze zijn niet zomaar een spelletjesplatform, vertelt algemeen directeur Serge Bueters. Ze ontwikkelen leeroefeningen waaraan ze een spelelement toevoegen, waardoor leerlingen meer gemotiveerd raken. Ze proberen het te doen op een manier dat ‘dichter bij het kind’ ligt. Squla heeft daarbij een mix aan leerspellen die een balans zoeken tussen educatief en vermakend. Sommige spellen zijn meer onderwijzend en sommige bevatten meer entertainment.

Dip in de zomer

Dat Squla helpt je kind ‘slimmer’ of vaardiger te maken blijkt bijvoorbeeld dat kinderen een ware ‘zomerdip’ kunnen ervaren. Dit betekent dat ze een terugval kunnen krijgen in bijvoorbeeld hun rekenvaardigheid. Dit is in Amerika al langer een erkend probleem dat bekent staat als de ‘summer learning loss’. Wanneer deze leerlingen in de zomer wel blijven oefenen kan een deel van deze terugval opgevangen kunnen worden. Squla helpt hier ook bij.

Nog steeds naar school

Squla vindt zichzelf een aanvulling op bestaand onderwijs. Zo zijn er leerlingen die meer uitdaging nodig hebben omdat ze zich sneller op een bepaald onderdeel ontwikkelen. Zij kunnen via Squla moeilijkere oefeningen doen. Er zijn ook leerlingen die Squla gebruiken voor bijles, wanneer het in de klas te snel gaat kunnen ze hier extra oefenen. Dat ze een aanvulling zijn op bestaand onderwijs blijkt wel uit het feit dat Squla zich gratis aanbiedt op basisscholen.Squla: word je kind er echt slimmer van?

Alhoewel we nog geen bewijzen hebben gezien dat Squla daadwerkelijk leerlingen beter maakt lijken de reacties van ouders en alle andere signalen hier wel op te duiden. Is Squla ook iets voor jou?

Verlanglijstje maken?

Naar speelgoed