ploatie

Esports – Gamen is top sport!

Dani Visser is voorbeeld voor jeugd.

Dani Visser uit Emmeloord is opnieuw kampioen van de eDivisie. De speler van De Graafschap versloeg in een zenuwslopende finale de 27-jarige Bryan Hessing van Heracles Almelo.

De lange finale werd pas beslist in de derde wedstrijd waarin Visser aan het langste eind trok. De eerste wedstrijd werd gespeeld op de Playstation en werd gewonnen door Visser met 1-0. De tweede wedstrijd op de Xbox was Hessing met 2-3 de betere. In de laatste wedstrijd op de Xbox ONE, waar de goldengoal regel werd toegepast, won Visser door al heel snel een goal te maken!

 

Het is Vissers tweede landstitel in korte tijd. In januari zorgde de Emmeloorder voor een enorme stunt door als debutant met De Graafschap kampioen te worden van de eDivisie op de PlayStation 4.

Edivisie is de eredivisie voor gamers

Vroeger was gamen meer voor nerds, maar tegenwoordig is gamen hot en stappen vooral voetbalclubs hier slim op in. Elke eredivisie club heeft tegenwoordig een E-sports team met een of meerdere e-sporters onder contract. De e-divisie wordt enorm goed bekeken en hiergaan inmiddels grotere bedragen in om. Fox Sports zend de wedstrijden uit op haar kanalen en de Edivisie website houdt je op de hoogte van het laatste nieuws.

Verlanglijstje maken?

Naar speelgoed